Search
  • Nadine

Sourdough Bread Benefits

Acum, când pâinea bună a devenit o raritate și e aproape imposibil de găsit un sortiment fără amelioratori și alte adaosuri periculoase, SOURDOUGH BREAD câștigă din ce în ce mai mulți iubitori datorită beneficiilor ei.


INDICELE GLICEMIC Un avantaj al pâinii cu maia este că are un indice glicemic mai scăzut decât pâinea făcută cu drojdie comercială şi este astfel o alegere mai bună pentru persoanele diabetice.


GLUTENUL Pentru cei cu intoleranță la gluten, dar și pentru copii, cărora nu li se recomandă încă produse cu gluten, pâinea cu maia este o alternativă potrivită datorita procesului indelungat de fermentație. Cu cât durează mai mult dospirea pâinii, cu atât efectul inflamator nociv al glutenului este diminuat partial, sau chiar total.


ACIDUL FITIC Cultura de maia neutralizează acidul fitic din cereale, acid care este responsabil cu impiedicarea absorbției minerarelor de către corpul uman. Lacto-fermentația naturală pe care o produc bacteriile lactice din cultura, descompun acidul fitic, eliberând mineralele, care pot fi asimilate. Astfel, mineralele precum fierul, zincul și magneziul din cerealele integrale sunt mai ușor asimilate , iar pâinea este mult mai nutritivă. În procesul de dospire al culturii de maia, se elimină tot acidul fitic, pe când în pâinea cu drojdie comercială, rămâne 90% din el.


PROBIOTICELE Pâinea cu maia este benefică pentru flora intestinală. Şi asta deoarece pâinea dospită natural, datorită beneficiilor fermenţilor, recrează treptat populaţia de bacterii digestive din tractul intestinal rezultând într-o îmbunătăţire a digestiei.Toate bacteriile conţinute de maia sunt responsabile pentru oprirea dezvoltării candidei in organism, în vreme ce drojdia comercială o favorizează.


TERMENUL DE GARANTIE Un alt avantaj al pâinii cu maia este faptul că spre deosebire de pâinea obţinută cu drojdie comercială, care se alterează repede, pâinea cu maia continuă pentru mai multe zile să se îmbunătăţească nutritiv pentru că drojdia naturală din interiorul ei încă mai lucrează.
#lanadiniere #sourdoughbenefits #healthylifestyle #artisanbread


11 views0 comments

Recent Posts

See All